Ježčí zpravodajství

Rozšířené filtrování
Zobrazeno 11 až 20 z celkem 848 článků.
842_20240402_164151.jpg

Další výhra! Šmíd dvěma nájezdy rozseknul duel s Plzní

Na zlepšený výkon juniorů z minulého týdne chtěli svěřenci Jiřího Kozla navázat i poslední březnovou sobotu, kdy na domácím hřišti přivítali Plzeň. Ta poprvé na jaře nastoupila prakticky s celým svým kádrem, a tak se dal čekat kvalitní hokejbal z obou stran.

841_20240402_092921.jpg

Lídra tabulky jsme poslali domů s prázdnou.

Heřmanův Městec – po nezdařeném utkání v Praze jsme potřebovali opět bodovat a začít proměňovat šance, a to se nám povedlo. Z jihu Čech k nám přijel Suchdol. Soupeř, který před zápasem vládl 1.lize, nastoupil na modrou čáru právě na Ježkárně. Naše skupina byla motivována o to víc, že přišla o kapitána Pecinu, který nyní potřebuje věnovat čas rodině, a proto jsme hráli i za něj.

840_20240327_093240.jpg

Ztracené 2 body 3 sekundy před koncem

Ježčí rezerva si letos na jaře poprvé nepřipsala tři body, ale z vyrovnaného utkání si odnesla pouze zasloužený bod. V pardubickém prostředí Ježci dlouho směřovali k vítězství a sahali tak po druhé příčce v 2. Lize. Vítězný sen se začal rozplývat v čase 14:57 a definitivně zmizel v prodloužení. Tři body byly neuvěřitelně blízko a chybělo snad jen pár centimetrů, či trochu štěstíčka. Kdo zápas viděl, může jen potvrdit, jak vyrovnaný tento souboj byl, na konci rozhodly detaily, které bude muset naše rezerva doladit.

839_20240327_092523.jpg

Z Palmovky bez bodu.

Praha – vydali jsme se na „centrální stadion“ směr Palmovka. Na stadion, odkud jsme odvezli v září tři body. Při nástupu do autobusu směr Praha chyběl pouze absentující Pepa Macháček, který si lečí poranění ze zápasu proti Brnu. Přistoupila též skupina fanoušků, takže se očekávalo domácí prostředí.

837_20240320_190253.jpg

Béčko uhájilo domácí tvrz i v lokálním derby

Derby, zápas o čtvrtou příčku, boj o uhájení domácí tvrze,… Ano, nedělní duel našeho B-týmu měl několik názvů, ale jen jednu podobu. Utkání s Prachovicemi má vždy hlubší podtext, v ten okamžik každý zapomene na kamarádství a soustředí se jen na hru. Domácí si pro důvody, proč vyhrát, nemuseli chodit daleko. V předešlém vzájemném utkání schytali Ježci debakl 6:2, k uhájení 4. příčky bylo třeba vyhrát jakýmkoli výsledkem, nakonec v derby nikdy nechcete prohrát. Karty byly rozdané a utkání mohlo začít.

836_20240320_084737.jpg

Dorostenci body z Lužin nepřivezli, starší žáci naopak z Polabin ano!

Sobotní zápasy Ježků započali starší žáci, kteří se vypravili k sousedům do Polabin, kde vyzvali HBC Pardubice, konkrétně Bílý tým. Byť trenér Kozel nebyl s herním projevem stoprocentně spokojen, zvládli naši borci zápas dotáhnout do vítězného konce. V neděli se pak představil dorost, který navštívil silný Kert Part v pražských Lužinách. Hosté předčili Ježky především individuálními dovednostmi. Co na oba zápasy říkají trenéři obou kategorií? Více v článku.

835_20240319_095925.jpg

První domácí klání a hned za 3 body pro Ježky! Pachuť po minulém víkendu je pryč.

Heřmanův Městec – slunečné nedělní počasí, nově natřený stánek a skvělá atmosféra. Body tak byly ve velkém očekávání. Brno přijelo standardně v plné síle, a navíc mělo v řadách borce, co můžeme potkávat v naší 2. lize. S větším počtem hráčů soupeře jsme se potkali i na jihlavském turnaji, kde soupeř vystupoval pod jménem Kapři Brno a dokázal nás pěkně potrápit. Do naší sestavy se po jednozápasové absenci vrátil zkušený Roman Hejl a již zcela vyléčený Václav Kachlík, který zaparkoval opět v lajně bratří Pilařů.

832_20240318_223932.jpg

Jarní trápení juniorů nebere konce, již potřetí prohra o gól.

Ježčí junioři nastoupili 16.3. k domácímu utkání proti týmu z Polabin bez hlavního pilíře obrany Vítka Musílka. Ježci po dvou prohraných utkáních chtěli opět okusit chuť výhry, touhu bohužel nedokázali uspokojit ani na domácí půdě. Po nevydařeném vstupu do utkání se Ježci dokázali zvednout a srovnat soupeřovu hru. O body byli junioři definitivně připraveni až ve 42. minutě. Již potřetí v řadě si tedy ježčí juniorka odnesla prohru o gól a neukořistila ani bod, k tomu se naši junioři propadli tabulkou až na 5. příčku v extraligové nadstavbě.

830_20240313_091534.jpg

První jarní bodíky pro ježčí rezervu

Na úvod jara se utkali Ježci proti Sršňům ze Svitav. Kdo v tomto duelu bodne víckrát? To bylo otázkou pro obě zúčastněné strany. Po podzimu tyto soupeře dělily čtyři příčky (JHM - 4., SS - 8.) v tabulce 2. ligy Čechy východ. Vcelku značný tabulkový rozdíl však neznamenal, že by Ježci šli do zápasu jako předem určení favoriti, což svědčí o veliké vyrovnanosti mezi týmy druhé ligy. Od zápasu si oba týmy slibovaly kvalitní hokejbal okořeněný góly a atraktivní hru na obou stranách. Vytoužený průběh zápasu se ve skutečnosti lépe vyvedl domácím Ježkům, ovšem i tak museli heřmanoměstečtí uznat, že i přes jednoznačný výsledek 6:2 se tři body neutvářely vůbec snadno.