Ježčí zpravodajství

Rozšířené filtrování
Zobrazeno 21 až 30 z celkem 847 článků.
827_20240311_210619.jpg

Junioři v 11 lidech bojovali v Berouně, dorost se trápil v koncovce

Tento víkend se do akce vrhla i druhá nejstarší mládežnická kategorie, dorostenci na domácí půdě přivítali hradecké Piráty. Juniorka měla úkol neméně těžký, v oslabené sestavě zavítala na hřiště jejího loňského přemožitele z play-off.

826_20240305_225357.jpg

Nezapomenutelné číslo 22 v roli trenéra A-týmu

A-tým prožívá skvělé sezóny v první lize. Vést tuto divokou ježčí smečku není nic lehkého. Jedno jméno to ale zvládá naprosto s přehledem. U Ježků působí od samého počátku a má lví podíl na tom, čím dnes Ježci v hokejbalové branži jsou! V dobách, kdy na dresu nebyla jména ale pouze čísla, bylo číslo 22 synonymem pro jméno Josef Kozel. Nyní předseda klubu, trenér A-týmu a muž s velkým respektem po celé republice vzhledem k tomu, čeho ve světě hokejbalu dosáhl.

825_20240304_203726.jpg

První jarní zápas na Ježkovce body nepřinesl

První domácí zápas tohoto jara měla 2.3. obstarat juniorka. Ta po povedeném vystoupení v plzeňské Precol aréně chtěla potvrdit formu i před domácím publikem. Soupeřem jim měla být pražská Hostivař, s níž se na podzim Ježci dvakrát utkali.

824_20240228_211605.jpg

Ze Slovenska až na střídačku Ježků

Nyní vám prozradíme něco o tajemném přízraku, který si postupnými krůčky dláždí cestu na vrchol mezi trenéry a dalo by se říci, že už dnes jeho pomyslnému vyvěšení trenérského saka pod strop arény chybí pouze strop ježčí arény. Málokdo si ještě nevšiml, že na lavičce B-týmu figuruje jistá postava s balkánskými rysy. Tento tvrdý coach, který stojí za hráči vždy pevně jako slovenský klín není nikdo jiný, než nám všem dobře známý Lukáš “Vajdič” Vajda. Vzhledem k postupně zlepšujícím se výsledkům to na jazykovou bariéru nevypadá, co na to vše ale říká samotný coach z Košic?

823_20240226_184402.jpg

Start jako z partesu! Junioři vynulovali Plzeň a přivezli vítězství 4:0

Po zimní hokejbalové přestávce se jednotlivé soutěže vrací do běžného koloběhu. Jako první ježčí tým svoji soutěž zahájila juniorka, jenž opět po roce postoupila z prvního místa do elitní nadstavbové skupiny. Los soutěže jim na poslední únorovou sobotou přisoudil cestu do Plzně.

822_20240220_222004.jpg

Jeden z nejpovolanějších trenéru mládeže - ne nadarmo je ŠÉFTRENÉREM MLÁDEŽE

Jako třetí trenér se nám rozpovídal nejpovolanější trenér mládeže naší hokejbalové bašty. Ne nadarmo zastává funkci šéftrenéra mládeže, úspěchy jeho svěřenců hovoří za vše. Jiří Kozel se může pochlubit širokou sbírkou medailí, ke kterým dovedl své svěřence v průběhu ušlých let. Dnes řada jeho odchovanců nastupuje v mužských soutěžích, či dokonce oblékají dresy se státním znakem na prsou. Plným právem získal ocenění nejlepší trenér okresu za rok 2023.

821_20240220_095340.jpg

Jihlavské turnaje nám svědčí. Další zářez, tentokrát ze zimního turnaje.

Do Jihlavy odcestovala početná skupina mladíků doplněná o zkušené hráče. K týmu se připojil Milan Holý, Ondřej Hladký, Jan Čapka, Filip Kovář a Richard Bičík, kteří všichni hrají převážně za B tým a někteří za juniory. Naopak s týmem neodcestovali Jan a Tomáš Pilařové, Lubomír Menc, Jan Böhm a kapitán Filip Pecina, který si plní roli otce.

819_20240212_093634.jpg

Na jaro se připravují i žáci a přípravka

V minulém rozhovoru jsme vyzpovídali trenéry těch úplně nejmenších ježčích nadějí. Nyní jsme se zaměřili na trenéry přípravky a mladších žáků. Jiří Šulc a Ondřej Honek se na hřišti umí ohánět nejen s hokejkou v ruce, ale také cennými radami, kterými posouvají naše mladé kluky kupředu velkému hokejbalu.

820_20240212_213821.jpg

Sami mladí, ovšem zkušenosti už předávají!

Pomalu se blíží jaro a ježci se začínají probouzet do druhé poloviny sezony. Rozhodli jsme se vyzpovídat ty nejpovolanější ze všech kategorií. Odehrané minuty si za sezonu nepřipíší žádné, ačkoli jsou u všech zápasů. Za výhry plácají po ramenou a po prohře si sypou popel na hlavu. Jejich sláva je pomíjivá, ovšem podíl na úspěchu nevyčíslitelný. Jsou součástí střídačky a jejich rolí je především rozdávat rady a pokyny. Ano, řeč je o našich trenérech! Jako první jsme připravili interview s nováčky na trenérské lavici. Oba jsou sami stále pod trenérskou taktovkou, když však přišla nabídka na trénování, neváhali a chtěli pomoci klubu. Do trénování těch nejmenších se zapojili loni v září, aby mohli předávat rady, které oni sami před lety obdrželi. Vychovat úspěšnou generaci není nic jednoduchého, ale díky své ochotě a píli se o to Vít Musílek a Lukáš Kozel pokusí.

818_20240204_201955.jpg

Změny ve výkonném výboru Ježků - část 2. Dominik Macenauer

Druhým, již zmiňovaným příchozím členem výkonného výboru (VV), je Dominik Macenauer. Dominik je nebezpečný útočník, proti kterému rozhodně nechcete hrát a vždy ho raději vidíte po svém boku než v soupeřově týmu. Jeho tvrdost a chytrá hra mu přináší nejen kanadské body, ale také jednu z hlavních rolí v mužském A-týmu. Jeho ochotu odskočit si a vypomoci B-týmu, nyní jistě rád doplní touhou pomoci Ježkům ve VV. Zde se budou očekávat jeho zkušenosti ať už z hokejbalové Extraligy nebo řízení zápasů v podobě sudího.