Ježčí zpravodajství

Rozšířené filtrování
Zobrazeno 1 až 10 z celkem 845 článků.
849_20240418_115111.jpg

Rezerva si pomalu ale jistě rezervuje druhé místo

Tentokrát naše ježčí rezerva nastoupila do duelu s Jestřábi Přelouč. Na horké půdě domácích borců v zeleném si chtěli Ježci pomoci k udržení druhé příčky, kterou těžce vybojovali v předešlém utkání s Chlumcem. Od prvních minut bylo jasné, že v bílých rukavičkách to jen tak nepůjde a nebýt Novelinky v brance, místo vysněných 3 bodů by Ježci jeli domů s nehezkou vzpomínkou.

848_20240417_142324.jpg

Žáci, dorost i juniorka vítězně!

Dva sobotní domácí zápasy a jeden dlouhý nedělní výjezd do Opavy. To vše přinesl další víkend hokejbalových radovánek, během nějž nejstarší mládežnické celky neprohrály a navíc se junioři vyhoupli do čela nadstavbové tabulky.

847_20240416_080050.jpg

Skvělý Synek, dobrý herní projev, avšak velká smůla v zakončení

V neděli se A-tým vydal do Poličky, kde bylo cílem získat minimálně dva body a pojistit si tak první šestku, a tím se vyhnout předkolu play-off. I přes výborný brankářský výkon Synka, pět přesilových her a spoustu dalších gólových šancí jsme důrazného soupeře nepřehráli a Kometa se v pomyslném hokejbalovém vesmíru posunula ještě výše. Pro Ježky naopak prohra znamená nepříjemnost v podobě nutnosti vyhrát ve Zlíně, kam se „Áčko“ odebere tuto neděli.

846_20240410_184338.jpg

Přes Chlumec až na druhý flek

Ježčí rezerva se o víkendu utkala ve vypjatém utkání s shlumeckými Vrtačkami. I když tato dvě města dělí zhruba 40 kilometrů, tak mezi hráči panuje jistá rivalita a sem tam je možné zaslechnout i slovo DERBY. Ježkům šlo o možnost posunout se na druhé místo v tabulce 2.Ligy. Poslední vzájemný duel rozhodli Heřmanoměstečtí na chlumeckém asfaltu v povedené druhé třetině. Tentokrát si šli Ježci za vítězstvím již od samotného začátku utkání. Z divácky velmi atraktivního zápasu si domácí odnesli 3 body a výrazně se tak přiblížili účasti v play-off. Pozorný divák mohl v zápase dokonce nalézt i 3 bratrské dvojice v ježčím dresu, což v celé republice nemá jen tak obdoby. (Mencovi, Novelinkovi, Koprivovi)

845_20240409_144955.jpg

Juniorka a dorost bojovali s Hostivaří, starší žáci vyloupili Svitavy

Mládežnickým kategoriím pomalu ale jistě vrcholí jednotlivé soutěže. Juniorka tentokrát zajížděla do pražské Hostivaře, byla však značně oslabena o trenéra Kozla, který odcestoval se staršími žáky do Svitav. V neděli naopak hostivařští navštívili heřmanoměsteckou Ježkovku, kde se utkali s domácím dorostem.

844_20240409_082749.jpg

Z bojovného utkání nakonec bereme bod

Letní počasí nabídlo v neděli souboj našeho Áčka s Tygry z Mladé Boleslavi. Soupeř s sebou přivezl kvalitní sestavu, která již od začátku nasadila vysoké tempo a hrál se bojovný a kvalitní hokejbal. Naše sestava, posilněná návratem kapitána Peciny, tak musela přidat plyn, a i když tabulkově přijel slabší soupeř, vůbec to tak nevypadalo.

843_20240403_214357.jpg

Žolík co si podmaňuje ježčí rezervu

Po krátké odmlce přišel opět čas na naše klubové rozhovory. Nyní zamíříme do řad hráčů, a konkrétně se zacílíme na oporu ježčího B-týmu s áčkem na hrudi. Tento, původem chrudimský joker, zastával dlouhou dobu pozici žolíka v naší rezervě. Dnes už se však řadí mezi jedny z těch ostřílenějších borců. Dámy a pánové, jeho jméno zní PETR BLAŽEK. Bláža je hráč, jehož pohyby si nejde načíst, je nevyzpytatelný jak počasí na horách, střelami zlobí brankáře všech týmů jako viróza, svou hrou dokáže překvapit i své spoluhráče, ale v kabině s ním je o zábavu postaráno.

842_20240402_164151.jpg

Další výhra! Šmíd dvěma nájezdy rozseknul duel s Plzní

Na zlepšený výkon juniorů z minulého týdne chtěli svěřenci Jiřího Kozla navázat i poslední březnovou sobotu, kdy na domácím hřišti přivítali Plzeň. Ta poprvé na jaře nastoupila prakticky s celým svým kádrem, a tak se dal čekat kvalitní hokejbal z obou stran.

841_20240402_092921.jpg

Lídra tabulky jsme poslali domů s prázdnou.

Heřmanův Městec – po nezdařeném utkání v Praze jsme potřebovali opět bodovat a začít proměňovat šance, a to se nám povedlo. Z jihu Čech k nám přijel Suchdol. Soupeř, který před zápasem vládl 1.lize, nastoupil na modrou čáru právě na Ježkárně. Naše skupina byla motivována o to víc, že přišla o kapitána Pecinu, který nyní potřebuje věnovat čas rodině, a proto jsme hráli i za něj.

840_20240327_093240.jpg

Ztracené 2 body 3 sekundy před koncem

Ježčí rezerva si letos na jaře poprvé nepřipsala tři body, ale z vyrovnaného utkání si odnesla pouze zasloužený bod. V pardubickém prostředí Ježci dlouho směřovali k vítězství a sahali tak po druhé příčce v 2. Lize. Vítězný sen se začal rozplývat v čase 14:57 a definitivně zmizel v prodloužení. Tři body byly neuvěřitelně blízko a chybělo snad jen pár centimetrů, či trochu štěstíčka. Kdo zápas viděl, může jen potvrdit, jak vyrovnaný tento souboj byl, na konci rozhodly detaily, které bude muset naše rezerva doladit.