Ježčí zpravodajství

Rozšířené filtrování
Zobrazeno 21 až 30 z celkem 852 článků.
836_20240320_084737.jpg

Dorostenci body z Lužin nepřivezli, starší žáci naopak z Polabin ano!

Sobotní zápasy Ježků započali starší žáci, kteří se vypravili k sousedům do Polabin, kde vyzvali HBC Pardubice, konkrétně Bílý tým. Byť trenér Kozel nebyl s herním projevem stoprocentně spokojen, zvládli naši borci zápas dotáhnout do vítězného konce. V neděli se pak představil dorost, který navštívil silný Kert Part v pražských Lužinách. Hosté předčili Ježky především individuálními dovednostmi. Co na oba zápasy říkají trenéři obou kategorií? Více v článku.

835_20240319_095925.jpg

První domácí klání a hned za 3 body pro Ježky! Pachuť po minulém víkendu je pryč.

Heřmanův Městec – slunečné nedělní počasí, nově natřený stánek a skvělá atmosféra. Body tak byly ve velkém očekávání. Brno přijelo standardně v plné síle, a navíc mělo v řadách borce, co můžeme potkávat v naší 2. lize. S větším počtem hráčů soupeře jsme se potkali i na jihlavském turnaji, kde soupeř vystupoval pod jménem Kapři Brno a dokázal nás pěkně potrápit. Do naší sestavy se po jednozápasové absenci vrátil zkušený Roman Hejl a již zcela vyléčený Václav Kachlík, který zaparkoval opět v lajně bratří Pilařů.

832_20240318_223932.jpg

Jarní trápení juniorů nebere konce, již potřetí prohra o gól.

Ježčí junioři nastoupili 16.3. k domácímu utkání proti týmu z Polabin bez hlavního pilíře obrany Vítka Musílka. Ježci po dvou prohraných utkáních chtěli opět okusit chuť výhry, touhu bohužel nedokázali uspokojit ani na domácí půdě. Po nevydařeném vstupu do utkání se Ježci dokázali zvednout a srovnat soupeřovu hru. O body byli junioři definitivně připraveni až ve 42. minutě. Již potřetí v řadě si tedy ježčí juniorka odnesla prohru o gól a neukořistila ani bod, k tomu se naši junioři propadli tabulkou až na 5. příčku v extraligové nadstavbě.

830_20240313_091534.jpg

První jarní bodíky pro ježčí rezervu

Na úvod jara se utkali Ježci proti Sršňům ze Svitav. Kdo v tomto duelu bodne víckrát? To bylo otázkou pro obě zúčastněné strany. Po podzimu tyto soupeře dělily čtyři příčky (JHM - 4., SS - 8.) v tabulce 2. ligy Čechy východ. Vcelku značný tabulkový rozdíl však neznamenal, že by Ježci šli do zápasu jako předem určení favoriti, což svědčí o veliké vyrovnanosti mezi týmy druhé ligy. Od zápasu si oba týmy slibovaly kvalitní hokejbal okořeněný góly a atraktivní hru na obou stranách. Vytoužený průběh zápasu se ve skutečnosti lépe vyvedl domácím Ježkům, ovšem i tak museli heřmanoměstečtí uznat, že i přes jednoznačný výsledek 6:2 se tři body neutvářely vůbec snadno.

829_20240311_220555.jpg

Po výpadku ze druhé třetiny jedeme z Třebové naprázdno!

K prvnímu jarnímu kolu jsme jeli do dobře známé České Třebové. Kohouti sice okupují až poslední příčku pelotonu první ligy, ale rozhodně nejsou do počtu. Jejich vzrůstající schopnost trápit i soupeře z horních pozic dost vyrovnané tabulky nám byla velmi dobře známa. Nám se naopak do sestavy vrátil Ondra Běloušek a Roman Jošt a připojili se i další jména, která bojují o místo v „Áčku“. Do Třebové tak vyrazila početná skupina s cílem přivést 3 body, ale…

827_20240311_210619.jpg

Junioři v 11 lidech bojovali v Berouně, dorost se trápil v koncovce

Tento víkend se do akce vrhla i druhá nejstarší mládežnická kategorie, dorostenci na domácí půdě přivítali hradecké Piráty. Juniorka měla úkol neméně těžký, v oslabené sestavě zavítala na hřiště jejího loňského přemožitele z play-off.

826_20240305_225357.jpg

Nezapomenutelné číslo 22 v roli trenéra A-týmu

A-tým prožívá skvělé sezóny v první lize. Vést tuto divokou ježčí smečku není nic lehkého. Jedno jméno to ale zvládá naprosto s přehledem. U Ježků působí od samého počátku a má lví podíl na tom, čím dnes Ježci v hokejbalové branži jsou! V dobách, kdy na dresu nebyla jména ale pouze čísla, bylo číslo 22 synonymem pro jméno Josef Kozel. Nyní předseda klubu, trenér A-týmu a muž s velkým respektem po celé republice vzhledem k tomu, čeho ve světě hokejbalu dosáhl.

825_20240304_203726.jpg

První jarní zápas na Ježkovce body nepřinesl

První domácí zápas tohoto jara měla 2.3. obstarat juniorka. Ta po povedeném vystoupení v plzeňské Precol aréně chtěla potvrdit formu i před domácím publikem. Soupeřem jim měla být pražská Hostivař, s níž se na podzim Ježci dvakrát utkali.

824_20240228_211605.jpg

Ze Slovenska až na střídačku Ježků

Nyní vám prozradíme něco o tajemném přízraku, který si postupnými krůčky dláždí cestu na vrchol mezi trenéry a dalo by se říci, že už dnes jeho pomyslnému vyvěšení trenérského saka pod strop arény chybí pouze strop ježčí arény. Málokdo si ještě nevšiml, že na lavičce B-týmu figuruje jistá postava s balkánskými rysy. Tento tvrdý coach, který stojí za hráči vždy pevně jako slovenský klín není nikdo jiný, než nám všem dobře známý Lukáš “Vajdič” Vajda. Vzhledem k postupně zlepšujícím se výsledkům to na jazykovou bariéru nevypadá, co na to vše ale říká samotný coach z Košic?

823_20240226_184402.jpg

Start jako z partesu! Junioři vynulovali Plzeň a přivezli vítězství 4:0

Po zimní hokejbalové přestávce se jednotlivé soutěže vrací do běžného koloběhu. Jako první ježčí tým svoji soutěž zahájila juniorka, jenž opět po roce postoupila z prvního místa do elitní nadstavbové skupiny. Los soutěže jim na poslední únorovou sobotou přisoudil cestu do Plzně.