Ježčí zpravodajství

Rozšířené filtrování
Zobrazeno 11 až 20 z celkem 852 článků.
846_20240410_184338.jpg

Přes Chlumec až na druhý flek

Ježčí rezerva se o víkendu utkala ve vypjatém utkání s shlumeckými Vrtačkami. I když tato dvě města dělí zhruba 40 kilometrů, tak mezi hráči panuje jistá rivalita a sem tam je možné zaslechnout i slovo DERBY. Ježkům šlo o možnost posunout se na druhé místo v tabulce 2.Ligy. Poslední vzájemný duel rozhodli Heřmanoměstečtí na chlumeckém asfaltu v povedené druhé třetině. Tentokrát si šli Ježci za vítězstvím již od samotného začátku utkání. Z divácky velmi atraktivního zápasu si domácí odnesli 3 body a výrazně se tak přiblížili účasti v play-off. Pozorný divák mohl v zápase dokonce nalézt i 3 bratrské dvojice v ježčím dresu, což v celé republice nemá jen tak obdoby. (Mencovi, Novelinkovi, Koprivovi)

845_20240409_144955.jpg

Juniorka a dorost bojovali s Hostivaří, starší žáci vyloupili Svitavy

Mládežnickým kategoriím pomalu ale jistě vrcholí jednotlivé soutěže. Juniorka tentokrát zajížděla do pražské Hostivaře, byla však značně oslabena o trenéra Kozla, který odcestoval se staršími žáky do Svitav. V neděli naopak hostivařští navštívili heřmanoměsteckou Ježkovku, kde se utkali s domácím dorostem.

844_20240409_082749.jpg

Z bojovného utkání nakonec bereme bod

Letní počasí nabídlo v neděli souboj našeho Áčka s Tygry z Mladé Boleslavi. Soupeř s sebou přivezl kvalitní sestavu, která již od začátku nasadila vysoké tempo a hrál se bojovný a kvalitní hokejbal. Naše sestava, posilněná návratem kapitána Peciny, tak musela přidat plyn, a i když tabulkově přijel slabší soupeř, vůbec to tak nevypadalo.

843_20240403_214357.jpg

Žolík co si podmaňuje ježčí rezervu

Po krátké odmlce přišel opět čas na naše klubové rozhovory. Nyní zamíříme do řad hráčů, a konkrétně se zacílíme na oporu ježčího B-týmu s áčkem na hrudi. Tento, původem chrudimský joker, zastával dlouhou dobu pozici žolíka v naší rezervě. Dnes už se však řadí mezi jedny z těch ostřílenějších borců. Dámy a pánové, jeho jméno zní PETR BLAŽEK. Bláža je hráč, jehož pohyby si nejde načíst, je nevyzpytatelný jak počasí na horách, střelami zlobí brankáře všech týmů jako viróza, svou hrou dokáže překvapit i své spoluhráče, ale v kabině s ním je o zábavu postaráno.

842_20240402_164151.jpg

Další výhra! Šmíd dvěma nájezdy rozseknul duel s Plzní

Na zlepšený výkon juniorů z minulého týdne chtěli svěřenci Jiřího Kozla navázat i poslední březnovou sobotu, kdy na domácím hřišti přivítali Plzeň. Ta poprvé na jaře nastoupila prakticky s celým svým kádrem, a tak se dal čekat kvalitní hokejbal z obou stran.

841_20240402_092921.jpg

Lídra tabulky jsme poslali domů s prázdnou.

Heřmanův Městec – po nezdařeném utkání v Praze jsme potřebovali opět bodovat a začít proměňovat šance, a to se nám povedlo. Z jihu Čech k nám přijel Suchdol. Soupeř, který před zápasem vládl 1.lize, nastoupil na modrou čáru právě na Ježkárně. Naše skupina byla motivována o to víc, že přišla o kapitána Pecinu, který nyní potřebuje věnovat čas rodině, a proto jsme hráli i za něj.

840_20240327_093240.jpg

Ztracené 2 body 3 sekundy před koncem

Ježčí rezerva si letos na jaře poprvé nepřipsala tři body, ale z vyrovnaného utkání si odnesla pouze zasloužený bod. V pardubickém prostředí Ježci dlouho směřovali k vítězství a sahali tak po druhé příčce v 2. Lize. Vítězný sen se začal rozplývat v čase 14:57 a definitivně zmizel v prodloužení. Tři body byly neuvěřitelně blízko a chybělo snad jen pár centimetrů, či trochu štěstíčka. Kdo zápas viděl, může jen potvrdit, jak vyrovnaný tento souboj byl, na konci rozhodly detaily, které bude muset naše rezerva doladit.

839_20240327_092523.jpg

Z Palmovky bez bodu.

Praha – vydali jsme se na „centrální stadion“ směr Palmovka. Na stadion, odkud jsme odvezli v září tři body. Při nástupu do autobusu směr Praha chyběl pouze absentující Pepa Macháček, který si lečí poranění ze zápasu proti Brnu. Přistoupila též skupina fanoušků, takže se očekávalo domácí prostředí.

837_20240320_190253.jpg

Béčko uhájilo domácí tvrz i v lokálním derby

Derby, zápas o čtvrtou příčku, boj o uhájení domácí tvrze,… Ano, nedělní duel našeho B-týmu měl několik názvů, ale jen jednu podobu. Utkání s Prachovicemi má vždy hlubší podtext, v ten okamžik každý zapomene na kamarádství a soustředí se jen na hru. Domácí si pro důvody, proč vyhrát, nemuseli chodit daleko. V předešlém vzájemném utkání schytali Ježci debakl 6:2, k uhájení 4. příčky bylo třeba vyhrát jakýmkoli výsledkem, nakonec v derby nikdy nechcete prohrát. Karty byly rozdané a utkání mohlo začít.